Klubben » Nyheter » Fellestreninger

Fellestreninger


03.05.2012

Hvordan SKAL fellestreningene være. Dette er basisen.....

 

Til nå har vi hatt fellestreninger kun på landeveien. I april måned hadde vi i snitt 3 treninger per uke.

SLIK skal treningene være:
Mandager: Utelukkende ROLIG. Målet med disse treningene er å få med NYE, samt god mulighet til å restituere seg etter helga (for de som har syklet ritt). Oppfordres også til å bruke lettere gir/lille skiva på disse treningene. Farten er ikke større enn at det går bra. Ser at de fleste tråkker på storskiva hele tida, og det presser tempoet opp.Samlet start-Samlet underveis-Samlet til slutt. Perfekt for nybegynnere og de drevne som trenger restitusjonsøkt. Går bra med både landeveissykkel og terrengsykkel mandagene.

Torsdager: VARIERT. Betyr at det går fortere i perioder. MEN, roes ned slik at alle i hovedsak er samlet. (eksempel intervaller eller når vi har fri fart i enkelte bakker/spurter). I snitt vil tempoet på disse øktene ligge over mandagstempoet. Fordel med litt sykkeltrening før du kaster deg på disse øktene. Anbefalt å bruke landeveissykkel. Samlet start - Litt spredt i perioder underveis - Samlet til slutt.

Helgaturer: Langturer på ca 3timer ++. Anbefales at du har fått en del mil i beina. Snittfarten ligger nok på disse langturene på mellom 27-32km/t, avhengig av størrelsen på gruppa. Er det stor gruppe sitter du lett med hvis du ligger bak i feltet med fart over 30km/t. På disse turene vil det bli FRI FART i stigninger, men samler troppene på toppene. Samlet start - Litt spredning i perioder underveis, men samles kjapt igjen - Samlet slutt. Her bør du stille med landeveissykkel.

MÅLET med ALLE treningene er at ALLE skal ha en positiv opplevelse fra økta med seg til neste økt.Følg med på treningsoversikten slik at du er forberedt på hva som venter deg.